venerdì 11 novembre 2011

bruiloft decoraties & versieringen, vintage style !


Elf, elf, elf , hoeveel bruidsparen gaan er vandaag trouwen of zijn er al getrouwd vandaag? Het getal en de aanhoudende zwoele en zonnige dagen in Florence, inspireerde ons ook deze week weer. De winter lijkt nog zover weg en de herfst laat zich alleen kenbaar maken door zijn kleuren. Het lente gevoel en de romantiek kwamen dus gelijk bij ons op.

Aurelie Sylvain & Elisabeth perotin Photography

Wil je graag in de Lente trouwen, dan ben je nu natuurlijk al bezig met het organiseren van dè dag. Wij zijn maar eens gaan kijken naar een paar leuke, fleurige, romantische decoraties met een vleugje vintage voor een mooie lente bruiloft.


De oude koffer als 'tableau de mariage' vinden wij echt een super idee, het slaat ook helemaal de spijker op de kop als je bijvoorbeeld bij ons in Toscane komt trouwen....!


De vogelhuisjes die aan een boom of boven de bruidstafel hangen geven een luchtig, trendy en lente/zomer gevoel en is volgens ons een ideale decoratie (zie ook het vogeltje van Funky Bird Sonja in het logo van Trouwen in Toscane). Je kunt er nep-vogeltjes in kwijt en natuurlijk kaarzen, maar ook kleine vaasjes met bloemen of gedroogde hortensias of gekleurde veren....


De tafel met de verschillende soorten flessen met elk een paar bloemen geven een super romantisch idee, maar is wel erg minimalistisch. Wij vinden het leuk om deze flessen af te wisselen met een mooi groot kleurig boeket...


De 'mise en place' met een retro bloemen servet en de naam geschreven met krijt op een stukje hout geverf met schoolbord verf, vinden wij een super leuk idee! Als je minder dan 20 gasten hebt of je hebt één mooie lange tafel, dan wordt een 'tableau de mariage' (tafel plan) overbodig en zijn deze 'naam bordjes' een leuk alternatief.


Laat je ook inspireren door de vele blog's op internet, deze staan boordevol ideeën en DIY (Do It Yourself = gewoon lekker zelfdoen) projekten. Wij zeggen gewoon tot de volgende vrijdag!


Inspiratie bronnen en photo credits:


NoTe: 
Uiteraard volgen er volgende week nog meer vintage adresjes om lekker te kunnen shoppen in Florence, dus stay tuned!


Nessun commento:

Posta un commento