venerdì 25 novembre 2011

Trouwen in Toscane, winter wedding deel I


Hoe kunnen we aan het einde van November niet geinspireerd raken door de aankomende feestdagen! Het mooie weer in Toscane maar vooral in Florence blijft aanhouden. Wij denken dat de herfst van dit jaar de mooiste herfst is geweest die we hier sinds lange tijd hebben meegemaakt. Geen wolkje aan de lucht, alleen maar zon en sinds september maar een paar regenachtige dagen .

Copyright R. v/d Wielen voor Ontdekflorence
volg ontdekflorence op instagram

Het is voor ons dan ook niet makkelijk om aan kerst te denken, ookal zien we de vele versierde vitrines en de kerstverlichting om ons heen. Sonja heeft haar bloemenwinkel ook al volhangen met de mooiste kerstversiering.... dus een beetje inspiratie hebben we toch een beetje opgedaan deze week!

-----------------------------------------------------------------------------
HET INSPIRATIEBORD
----------------------------------------------

Een mooie jurk van 'Le Spose di Giò'
Een van de meest gewilde bruidsmode merken in Italie is 'Le Spose di Giò', elegant en eigentijds. Ze hebben onder andere een prachtige winterbruids jurken collectie, dus als je in Italie naar je bruidsjurk komt kijken dan is het zeker aan te raden eens bij dit atelier te gaan kijken.


Wintercollectie 'Le Spose di Giò'

Bloemen en fruit
Een mooi tafelstuk hoeft niet altijd alleen uit bloemen te bestaan, fruit is ook altijd een prachtige element om mooie tafelstukken mee te maken. Klop eiwit los, haal het fruit daar doorheen en haal het vervolgens door de suiker. Zo krijg je een mooi 'frosted' look op je fruit. Ik heb het vorig jaar ook gedaan en het geeft echt prachtig effect !

Foto en decoratie: Sonja de Graaf 
Het ringenkussentje
Heel veel leuke versieringen kun je zelf maken, gebruik bestaande objecten zoals kleine ijzeren mandjes om kaarzen in te doen. Heb je wat meer tijd om handen dan is een eigengemaakte sterrenslinger ook een heel leuk idee. Je kunt bijvoorbeeld ook het ringenkussentje van een leuke eigengemaakte ster maken!

Ook een leuk idee als ringenkussentje.....
Eigengemaakte accessoires
Ook kleine eigengemaakt accessoires maken het altijd gezellig en net even wat anders. Maak een mooie vintage strik voor op je jurk of een mooie papieren bloem als versiering voor de tafel.


Tot Volgende week vrijdag en een heel fijn weekend vol inspiratie!



Nessun commento:

Posta un commento